Home » Berichtjes » Biodanza, blote voeten dans

Biodanza, blote voeten dans

Dance is the poetry of the foot.

 

Zowel muziek als dans nemen, net als het dansen op blote voeten, een belangrijke plek in biodanza in. Muziek is de universele taal die biodanza gebruikt. En de dans nodigt elke keer weer uit tot het vrijmaken van de beweging. Het creëert bewustzijn over hoe we leven en kan daardoor een veranderproces op gang brengen.

En die blote voeten? We dansen oa. op blote voeten omdat dit de natuurlijke manier van bewegen bevordert. Bij het lopen kunnen we onze voet volledig afwikkelen van hiel naar tenen en zo maken we optimaal gebruik van de ‘schokdempers’ die in ons lichaam aanwezig zijn. Het is ook gewoon fijn om op blote voeten te lopen. We zakken als vanzelf meer in ons lichaam doordat we direct contact met de ondergrond voelen. Onze zintuigen gaan er van open en helpen ons te voelen en ervaren zonder tussenkomst van denken. Daarnaast heeft het ook iets poëtisch. Immers als we op blote voeten lopen, laten we elke keer onze voetafdruk achter. Een afdruk van wie wij zijn. Zo zetten we onszelf elke keer weer in de wereld. 

Komende woensdag gaan we op onze blote voeten dansen en de poëzie van onze voeten ervaren. Dans je met ons mee?

Inloop is vanaf  9:45 en de les begint om 10:00 in de grote ruimte van de Eester, van Eesterenlaan 266, Amsterdam. De ingang van de zaal bevindt zich bij huisnummer 302. De deur staat voor je open! Je kunt je hier aanmelden.

Ik geef tot aan de zomervakantie wekelijks les tot en met woensdag 11 juli. Daarna beginnen de lessen weer in september. 

Tot woensdag, tot dan(s)?

Hartelijke groet,

Esther

 

* bovenstaande quote is van John Dryden, Engels dichter en toneelschrijver, 1631-1700.